søndag 30. november 2008

Digital opplæring på datamaskin

I dag er Windows et etablert operativ system i alle hjem, enten gjennom XP eller Vista. Dette er blitt et allemannseie – da prisene er så lav at denne skal inn i hjemmet (om du vil eller ikke). Selve opplæringen av datamaskinen er ingen selvfølge – noen har det gjennom jobb, mens mange får den gjennom selvlæring.

Jeg vil lage en digital opplæring tilpasset skolens behov – gjennom Photostory. På denne måten kan man åpne, stoppe videoen, samtidig som man selv kan teste ut opplæringen i praksis. Det finnes flere online opplæringsprogrammer, men de fleste er knyttet opp til betaling og er svært omfattende.

Photostory er et windows ”bilde program” som lar deg lage en video variant. Ved å ta screenshot fra datamaskinen, av det du ønsker å lære opp, kan du lagre disse jpg filene i en rekkefølge – legge de inn i Photostory med tale på toppen. Og vips så har du en opplæringsvideo.

Ved å lage en prøve på denne opplæringen, kan man ta selvtest på om man har forstått emnet. Hvis man for eksempel får kun 40% rett, så kan man lage testen slik at man ikke får ta testen om igjen på 20 minutter, slik at man kan se gjennom video på nytt.

Dette er en enkel måte å lage opplæring på, den er gøy (annerledes enn å lage bruksanvisninger). Har laget en opplæring av hvordan legge til skolens skrivere – som er lagt ved denne bloggen.


Ingen kommentarer: